Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیفیت پایین

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

کیفیت خوب

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

عصر ایران؛ محسن ظهوری - جمعه ۲۱ بهمن ۱۳۲۲، اقیانوس هند: سال پایانی جنگ جهانی دوم است و زیردریایی‌های ژاپن اقیانوس هند در جنوب آسیا را زیرنظر دارند. یکی از آن‌ها مأموریت ویژه‌ای دارد؛ انهدام فوری لنج‌های ایرانی که به سمت آفریقا می‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لنج‌های بوم مسی که روزگاری از بهترین‌‌های جهان بودند.

_______________________________

بیشتر بخوانید:

بازگشت ماهیگیر ایرانی از اسارت دزدان دریایی سومالی پس از ۴ سال

_______________________________

دریانوردی در ایران پیشینه‌ای طولانی دارد؛ نقش مُهری که از ۹ هزار سال پیش به ما رسیده، از قدیمی‌ترین نقوش باستانی از یک کشتی است و از تپه چغامیش در استان خوزستان امروز به دست آمده. ایرانیان در خلیج‌فارس و دریای عمان فقط ماهیگیری نمی‌کردند؛ شاهان عیلامی و بعدها هخامنشی، ارتشی از کشتی‌ها داشتند و مردم عادی هم با لنج‌های خود با مردمان سرزمین‌های دور در تجارت و دادوستد کالا بودند. این تجارت که با ماجراجویی‌های بسیاری هم همراه بود، تا همین ۱۰۰ سال پیش هم با لنج‌های بادبانی یا به قول خودشان جهاز بادی انجام می‌شد و دریانوردان تا هند و آفریقا هم سفر می‌کردند.

_______________________________

بیشتر بخوانید:

دریا را دریابیم، دریانوردان را نیز

_______________________________

یکی از بزرگ‌ترین لنج‌های ساخته شده در ایران، لنج ناخدا «عبدالله علی کرچی» اهل «بندر کنگ» بود؛ لنجی که سال ۱۲۷۳ ساخته شد و ۵۰ سال بعدش یعنی زمانی که دو سال از اشغال ایران به دست روسیه و انگلیس در جنگ جهانی دوم می‌گذشت، «کنگ» را همراه با دو لنج دیگر به مقصد «بندر گوادر» در «پاکستان» ترک کرد. این لنج، مسیری طولانی در پیش داشت؛ از «گوادر» پاکستان به «بمبئی» هندوستان رفت و بعد از آن به «مَنگَلُر» هند رسید. در این مدت کالاهایی را در هر مقصدی می‌خرید و در مقصد دیگر می‌فروخت. لنج‌ها تا اینجا حدود دو ماه از آغاز سفرشان می‌گذشت و وقت آن بود تا هند را به سمت جایی دور ترک کنند؛ آن‌ها قصد سفر به بنادر «مامباسا» و «دارالسلام» داشتند؛ یعنی جایی در شرق قاره آفریقا.

این سفرها در اوج جنگ جهانی دوم انجام می‌شد؛ زمانی که دریاهای جهان تحت نظر قدرت‌های بزرگ درگیر جنگ بود. ژاپن با زیردریایی‌ها و هواپیماهایش، تجارت در جنوب آسیا را زیرنظر داشت و گرچه با تاجران کاری نداشتند، اما همه را رصد می‌کردند تا مانع از جابه جایی ادوات جنگی یا غذا برای نیروهای متفقین شوند. هشت روز از سفر لنج‌های ایرانی به مقصد آفریقا می‌گذشت که هواپیمایی ژاپنی بالای سرشان ظاهر شد.

این هواپیماها برای عکاسی از محموله‌های لنج‌ها فرستاده می‌شدند و برای خدمه لنج‌ها امری عادی شده بود. اما آن‌ها نمی‌دانستند که این‌بار قضیه متفاوت است و ژاپنی‌ها نمی‌خواهند هیچ باری به مستعمره‌های انگلستان در آفریقا برسد. برای همین هم زیردریایی ژاپنی مأموریت نادبودی این لنج‌ها را گرفت.

زیردریایی ژاپنی به محض رسیدن به لنج‌ها، آن‌ها را به توپ می‌بندد. هر سه لنج غرق می‌شوند و از میان بیش از ۱۰۰ نفر خدمه، حدود ۳۰ نفر موفق می‌شوند با قایق‌ها و تکه‌چوب‌ها از صحنه فرار کنند. آن‌ها بدون آب و غذای کافی در اقیانوس بزرگ سرگردان می‌شوند و توهم و کابوس سراغ‌شان می‌آید؛ همان چیزهایی که باعث به وجود آمدن افسانه‌های دریا شده؛ افسانه‌هایی درباره پریان دریا و هیولاهای بی‌رحم و گذرهای صخره‌ای خطرناک.

۱۵ روز سرگردانی، آواره‌های گرسنه و تشنه در دریا را به اینجا می‌رساند، به ساحلی در سومالی رسیدند و پس از آن با کمک نیروهای انگلیسی مستقر در آفریقا و اهالی سومالی توانستند خود را به یمن و سپس عمان برسانند و بالاخره پس از هشت ماه دوری از وطن به ایران برگردند.

موسی غلامپور که در آن زمان نوجوانی ۱۶ ساله بود و در لنج ناخدا کرچی کار می‌کرد، در این سال‌ها به عنوان آخرین دریانورد ایرانی بازمانده از جنگ جهانی دوم، به دفعات این داستان را تعریف کرده. او نمادی از مردمان دریانورد کنگ است؛ شهری ساحلی در استان هرمزگان امروز که پیشینه دریانوردی مردمانش به گذشته‌های بسیار دور برمی‌گردد.

مردمان «کُنگ» هنوز هم عاشق دریانوردی هستند و نماد شهرشان هم تندیسی است از لنجی بزرگ که به یاد لنج «ناخدا کرچی» در کنار ساحلش ساخته‌اند.

_______________________________

بیشتر بخوانید:

تصاویر دیده نشده‌ای از جنگ جهانی دوم

_______________________________

لینک کوتاه: asriran.com/002xA2

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: لنج ایرانی جنگ جهانی دوم ژاپن بندر کنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۴۵۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهاب زاهدی آقای گل لیگ ژاپن بدون پنالتی

شهاب زاهدی آمار خیره‌کننده ای در لیگ ژاپن خلق کرده و در هر ۸۹ دقیقه بازی یک گل به ثمر رسانده است. 

به گزارش تابناک ورزشی؛ درخشش شهاب زاهدی در جی لیگ، به خبر تکراری این روزها و هفته‌های فوتبال ژاپن تبدیل شده است.

مهاجم ایرانی پرسپولیس با پیوستن به آویسپا، به مرد اول تیم خود تبدیل شده و نقشی انکارناپذیر در موفقیت‌های این باشگاه ژاپنی ایفا می‌کند. زاهدی از زمان پیوستن به آویسپا، ۵۳۵ دقیقه برای این تیم به میدان رفته و آمار فوق‌العاده هر ۸۹ دقیقه یک گل را به ثبت رسانده است.

گفتنی است مهاجم ایرانی تا به اینجای کار، ۶ گل برای آویسپا به ثمر رسانده و تنها در دو مسابقه لیگ برتری موفق به گلزنی برای این تیم نشده است. با اینحال شهاب با وجود بازیهای کمتر در رتبه چهارم جدول گلزنان لیگ ژاپن ایستاده است و شانس رسیدن به صدر این جدول را دارد.

۸ بازی و ۶ گل، به همراه یک پاس گل می‌تواند قیمت شهاب برای فصل آتی و مشتریان زیادش را به چندبرابر افزایش دهد.

شهاب زاهدی هم اکنون با ۶ گل، رتبه چهارم در جدول برترین گلزنان جی لیگ ژاپن را در اختیار دارد و نفر اول رایو جرماین با ۱۰ گل است.

نکته جالب اینکه هر سه گلزن بالاتر از شهاب زاهدی، بدون احتساب پنالتی، فقط شش گل زده‌اند و با مهاجم ایرانی برابر هستند. 

زاهدی هر شش گل خود را در جریان بازی و با شوت یا سر به ثمر رسانده و هنوز از پنالتی برای افزایش آمار خود استفاده نکرده است. 

 

دیگر خبرها

  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • مدیران خودرو 777، میزبان سران اقتصادی آفریقا و ایران
  • نظارت داور ایرانی در فینال جام باشگاه‌های فوتبال بانوان آسیا
  • حضور ناظر ایرانی در فینال جام باشگاه‌های فوتبال بانوان آسیا
  • تغییر محاسبات منطقه با قدرت بازدارندگی ایرانی
  • ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا
  • شهاب زاهدی آقای گل لیگ ژاپن بدون پنالتی
  • روایت امام جمعه تهران از حمله سپاه به اسرائیل
  • سوپرگل بازیکن ایرانی از فاصله 50 متری در لیگ ژاپن!
  • سوپرگل زاهدی در لیگ ژاپن